پایان نامه مقایسه ویژگی های شخصیتی در بین زنان و مردان شاغل حدود سنی 30 سال

پایان نامه مقایسه ویژگی های شخصیتی در بین زنان و مردان شاغل حدود سنی 30 سال پایان نامه مقایسه ویژگی های شخصیتی در بین زنان و مردان شاغل حدود سنی 30 سال

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 39 KB

تعداد صفحات : 74

بازدیدها : 252

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه مقایسه ویژگی های شخصیتی در بین زنان و مردان شاغل حدود سنی 30 سال

پایان نامه مقایسه ویژگی های شخصیتی در بین زنان و مردان شاغل حدود سنی 30 سال


مقدمه :

بسیاری از پژوهندگان مطالعه فرد آدمی را برای شناخت شخصیت سودمند دانسته اند آلپرت در ایت باب به تاكید سخن می گوید : او هر یك از آدمیان را از نوع خود منحصر به فرد ، یعنی یكتا و بی همتا می داند و این معنی در واقع سنگ زیر بنایی نظریه او درباره شخصیت است. او ضمنا" از ارزش و اهمیت نقشی كه هر كسی در زندگی ایفا می كند و در شخصیت او مؤثر است غافل نیست. اجتماع از هر كسی می خواهد كه نقش خود را متناسب با شغل ومقامی كه دارد ایفا كند. این اصل مورد قبول آلپرت استولی معتقد است كه این منحصر به محیط تحصیل نمی شود بلكه آدمی تا حدی برای چگونگی به جا آوردن این نقش آزادی و اختیار دارد روان شناسان اعتقادشان این است كه از آزمایش های مختلف كه انجام داده اند بر حیوانات مثل میمون و موش نمی توان برای شناخت شخصیت صفات را مهمترین معیار می دانند و معتقدند كه هر فردی را با دسته مخصوصی از صفات باید مورد بررسی قرار داد كه در تحقیق تا چه اندازه این این شخصیت و صفات در ویژگی های شخصیت می تواند نقش داشته باشد. روشهای غیر مستقیم، به خصوص روشهای برون افكنی را برای تحقیق درباره شخصیت افراد بهنجار چندان مفید نمی داند. و روشهای مستقیم مانند مصاحبه و پرسشنامه در این مورد مناسب تر         می پندارد كه برای خود آگاهی و موجبات منطقی رفتار آدمی اهمیت خاصی قائل است. شخص بهنجار رفتارش مبتنی بر انگیزه های معلوم و معقول است او می داند چه می خواهد چه می گوید یعنی انگیزه های خود را می شناسد. بنابرین تست های برون فكنی برای او با تست های دیگر فرق ندارد و بر خلاف آن است فرد نابهنجار كه رفتارش بر پایه انگیزه های ناخودآگاه استوار است و به كار بردن تست های برون فكنی با اوبسیار به جا خواهد آمد. 

هر چه شخص در ساخت خود بیشتر تجارب ارگانیكی خود را دریابد و مورد قبول قرار دهد ملتفت می شود كه به جای سیستم فعلی ارزشیابی خود – كه به مقدار زیاد بر پایه درون فكنی های تغییر شكل یافته رمزی شده هستند – مشغول برقرار داشتن یك سیستم ارزش دار با دوام ارگانیك می باشد و سیستم ها البته ثابت و بی حركت هستند و شخص را در ارزشیابی ویژگی های شخصیتی خود متعصب و خشك می سازد و مانع می شود از اینكه بتواند در برابر تجارت تازه واكنش مناسب و موثر داشته باشد آدمی نیاز دارد به اینكه برایش قدر و منزلتی قائل باشند، اهمیتی كه شخص به این موضوع می دهد در كنش های درونی و جنبه های تحركی ارگانیم و در رفتار او اثر فراوان میگذارد. انسان باید به اینكه خودش و ویژگی هایش را شناخته و در نتیجه ی تجارب شخصی همراه با رضایت خاطر یا عدم خاطری كه از چگونگی قدردانی دیگران حاصل می شود می تواند در ایجاد یك سری ویژگی های شخصیتی مرضی مثل اضطراب، افسردگی نقش داشته باشد كه امید است با پژوهش های انجام شده بتوانیم اهمیت و ضرورت این موضوع را بالا برده و موارد منفی رفتار در بین اقشار مختلف را با راهكارهای مناسب كم و كمتر كنیم.  

تعاریف عملیاتی ونظری واژه ها ومفاهیم

اضطراب : عبارتند از احساسات دلهرگی، استرس و تنش، لرزش دست وپا و درست فكر نكردن احساس ترس و ناامیدی، بهم خوردن تمام سیستم های بدن و بالاخره عبارتند از نمره ای است كه آزمودنی از آزمون اضطراب به دست آورده است.

افسردگی : عبارتند از احساس گناه، ناامیدی، طرد از محبت با دیگران ، عدم حضور در جمع و عدم اهمیت به صحبت های دیگران، تمایل شدید به گریه و خود فرو رفتن، و در آخر تمایل به خودكشی، بالاخره نمره ای است كه آزمودنی از آزمون M.M.P.I به دست آورده است.

هیستری : عبارتند از اختلالات تبدیلی كه فرد جهت فراموش كردن مشكلات روانی و ناراحتی های روحی آنها را به دردهای جسمانی تبدیل ساخته به مانند سردرد، معده درد، و از این موارد و بالاخره نمره ای است كه آزمودنی از آزمون M.M.P.I بدست آورده است.

ضعف روانی یا وسواس عبارتند از ضعف روانی به علت مجود مشكلات و فكرهای متفاوت كه آدمی جهت فرار از آنها خود را به كارهای متعدد مشغول كرده یا فكرهای متعدد كه بعد از مدتی به صورت استمرار در زندگی انسان نقش بسته است، كه به صورت وسواس عملی و فكری در زندگی نقش می گیرد و بالاخره عبارتند از نمره ای است كه از آزمون M.M.P.I بدست آورده اند.

اسكیزوفرنی عبارتند از توهمات و هذیان و تكلم آشفته و رفتار آشفته و عاطفه غیر منطقی كه در فرد حضور پیدا كرده و بالاخره نمره ای است كه آزمودنی از آزمون M.M.P.I بدست آورده اند.

اما آنچه كه شامل ابداعات انتزاعی انسان می شود و بر رفتارهای او اثر می گذارد "فرهنگ غیر مادی" (معنوی) نام می گیرد. چهار مورد از این ابداعات عبارتند از «باورها، ارزشها، هنجارها، و نمادها. »

1- باورها : باورها مفاهیمی كلی و مبهم درباره جهان و ماهیت جامعه هستند كه مردم جامعه درستی آنها را به عنوان «واقعیت» قبول دارند. از آنجا كه خواستگاه باورها، تجربه ها و نست ها و یا روشهای علمی می باشند، آنها می توانند تاثیر نیرومندی بر رفتار داشته باشند.

افراد هر یك از جامعه ها تصور می كنند كه باورهایشان، منطقی ترین، با ثبات ترین، عاقلانه ترین و درست ترین است. البته برخی باورها درست و بعضی نادرست است. اما جامعه شناسان بیشتر به نقشی كه باورها در فرهنگ و شیوه های زندگی مردم دارند، توجه می كنند.

2- ارزشها : واقعه یا چیزی كه مورد اعتنای جامعه قرار گیرد، ارزش اجتماعی نام دارد. در واقع، هر چیزی كه برای یك نظام اجتماعی مورد نیاز، محترم، مقدس، خواستنی و مطلوب تلقی شود، جزء ارزش های آن جامعه است. درستكاری، امانتداری، احترام به حقوق دیگران، آبروداری، رعایت والدین و مانند آن فقط چند نمونه از این ارزش های اجتماعی است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید